TrueDark® Daylights Transition Malibu Sunglasses

34 500 Ft bruttó
Nappali kékfény-szűrő szemüveg, fényre sötétedő lencsével  

✓ Formatervezett, ultrakönnyű malibu stílusú fém kerettel

✓ Blokkolja a LED-es kijelzők által kibocsátott kékfényt 

✓ Blokkolja az UVA / UVB 99%-át

✓ Sötétedő lencséjével napszemüvegként is funkcionál

✓ Szinkronban tartja a cirkadián ritmust

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Loading...
Leírás

Blokkolja a kékfény-spektrum 75%-át és az UVA/UVB sugárzás 99%-át egyaránt. Sötétedő lencséjével kültéren és beltéren egyaránt ideális viselet, monitorszemüvegként és napszemüvegként is kiválóan funkcionál.

Truedark® technológia

Fotokróm lencséivel beltéri és kültéri viseletre egyaránt ajánlott, a speciális lencsék a káros kékfény mellett blokkolják az UVA/UVB 99%-át is. Ideális beltéri, munkahelyi viseletre, illetve kültéri, szabadidős használatra egyaránt.

Beltérben a viselete folyamatosan javasolt, míg a szabadban érdemes az első 2-3 órát a reggeli napfényben napszemüveg nélkül tölteni. Ez segít szinkronban tartani a cirkadián ritmust. Erős délutáni fényben a Daylights Transition megakadályozza a bántó és tükröződő fény szembe jutását. Mivel fényre sötétedő lencséi vannak, ilyenkor gyakorlatilag napszemüvegként funkcionál.

A Daylights Transition lencséit kristálytiszta, tartós, magas minőségű polikarbonát anyagból tervezték. Ez eredményezi hogy a fény egyenletesen, valós tisztaságában, fényszennyezéstől mentesen érkezzen a szemünkbe a karcálló fényvisszaverős lencséken keresztül.

Az éjszakai TrueDark® Twilights szemüvegekkel kombinálva 24 órás teljes körű védelmet nyújtanak a szemünknek a káros fénysugarakkal szemben.

A TrueDark® Daylights szemüvegek kimondottan azok számára készültek, akik egy kicsit érzékenyebbek a kékfényre, ám a modern életvitelből adódóan nem tudják elkerülni a mesterséges fényt kibocsátó berendezéseket – mint a TV, számítógép, laptop telefon – és a mesterségesen megvilágított helyiségeket.

A sárga lencsék tökéletesen blokkolják a kékfény 75%-át (napközben nem ajánlott a 100%-át szűrni). Ezek a modellek tehát optimális védelmet nyújtanak egész napra, hiszen extra hatékonyan zárják ki a napszakhoz nem illő, káros sugárzást.

Hogyan működik?

A nap által kibocsátott fénysugarak is tartalmaznak kékfény-hullámokat, azonban ezek segítenek szabályozni a cirkadián ritmusunkat, hiszen más egyéb hullámhosszúságú fénnyel együtt vannak jelen. Manapság azonban a kékfény túlsúlyának vagyunk kitéve a mesterséges fényeknek köszönhetően, amit fényszennyésnek nevezünk.

Ez magában foglalja a televíziók, telefonok és számítógépek előtt töltött időt, valamint a mesterséges LED-ekkel és fluoreszkáló fényekkel megvilágított helyiségeket is. Még ha csak egy könyvet olvasunk, akkor is olyan mesterséges fényben tesszük, amely drasztikusan több kékfényt bocsát ki, mint a természetes napfény. A túlzott fényszennyezés drámai hatással van a neurotranszmitterekre és a hormonokra, amelyek többek között az alvás minőségéért felelősek.

A TrueDark® Daylights szemüvegei segítenek megakadályozni a mesterséges fényforrásokból származó szennyezett fény túlsúlyát. Hatékonyan blokkoljákazokat, ha beltérben tartózkodsz, számítógépen dolgozol, TV-t nézel, vagy olyan helyen töltesz időt, ahol a mesterséges fény káros hullámai befolyásolhatják a teljesítményedet.

Fontos megemlíteni, hogy a napközben bennünket érő természetes fény kék spektrumának egy része hasznos is lehet az emberi szervezet számára. A TrueDark® Daylights segít megtalálni a megfelelő fény-egyensúlyt.

A TrueDark® speciális sárga színű lencséi kimondottan azok számára lettek kifejlesztve, akik érzékenyebbek a kékfényre és olyan környezetben dolgoznak, élnek vagy töltik a napjukat, ahol mesterséges fényt kibocsátó berendezések működnek és emiatt huzamosabb ideig ki vannak téve ezen eszközök kékfény-hullámainak (TV, számítógép, tablet, telefon stb.)

Kiknek ajánljuk?

Ezekkel a sárga lencsékkel készült szemüvegek ideális megoldást jelentenek azok számára, akiknél az alvás- ébrenlét ritmusa emiatt folyamatosan felborul.Viselete ajánlott továbbá azoknak, akik gyakran estébe, éjszakába nyúlóan dolgoznak, mivel ők fokozottabban vannak kitéve az éjszaka során használt mesterséges fények káros hatásainak, ami megtöri és rontja az alvás minőségét, rombolja a másnapi frissességet és vitalitást.

✓ Diákoknak vizsgaidőszakra

✓ Gamereknek, akik szintén sok időt töltenek el a monitorok előtt.

✓ Sportolóknak és atlétáknak

✓ Irodai munkát végzőknek

✓ Alvászavarral küzdőknek.

✓ Olyanok számára, akik kerülik az altatók szedését..

✓ Akik gyakran érzik napközben, hogy stresszesek.

✓ Akik sűrűn utaznak, pontosan tudják, hogy az mivel jár. A Twilights szemüveg kiváló az időzónaváltások kezeléséhez is.

✓ Segítséget nyújt a nyári időszámítás idején, amikor a világosság gyakran az estébe nyúlik. Ilyenkor „korai sötétséget” biztosít, hogy jobb alvást biztosítson ebben az időszakban is.

Tulajdonságok

✓ Nappali beltéri és kültéri használatra egyaránt

✓ Tükröződésmentes lencsékkel

✓ Formatervezett, ultrakönnyű fekete fém kerettel

✓ Összehajtogatható kemény műbőr tokkal

✓ Mikroszálas törlőkendővel

✓ Blokkolja a kékfény 75%-át

✓ Rugós sarokpántok a kényelmesebb viselet érdekében

✓ UV400-as sárga lencse, ami kültéren fény hatására sötétedik

✓ Sárga színezésű polár lencsékkel

✓ A fotokróm lencsék elsötétülnek és kivilágosodnak, amikor kültéri fény éri – az UVA/UVB 99%-át megszűri

Termékadatok

Keret szélessége: 137 mm

Lencse szélessége: 62 mm

Lencse magassága: 48 mm

Szárhossz: 145 mm

Orrész szélessége: 18 mm

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

KIEMELT TERMÉKEK

AKCIÓS

LEGÚJABB TERMÉKEK

NEMRÉG MEGTEKINTETT

Termék nem található

Bevásárló kosár
Nincsenek termékek a kosárban!
Vásárlás folytatása
0